Georgia

Tervetuloa Georgiaan! 12-21.10.18

Lonely Planet on julkaissut suositus matkailulistan 10 maasta, joissa pitää käydä vuonna 2018 ja Georgia on seitsemäs siinä listassa.
https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/countries

JuriS Travelin ranking-listassa Georgia on ehdottomasti ykkössijalla. 

Tämän monipuolisin retken aikana koette parasta Georgiaa. Vierailemme mm. ainutlaatuisessa vuoristokylässä Ushgulissa, tapaamme sydämellistä kansaa, tutustumme ikivanhaan kulttuuriin, koemme upeita maisemia ja meren lumoa, pääsemme maistamaan kuuluisia viinejä ja herkullista paikallista ruokaa.

1. Tbilisi

Saapuminen Tbilisiin. Majoittuminen hotelliin. Lepoa. Aamiainen. Kaupunkikierros. Käynti terveysvaikutteisessa rikki kylpylässä.

 

2. David Garedja, Signagi

Aamiainen. Lähtö David Garedjan luolaluostariin joka sijaitsee Azerbaidzanin rajalla. Lähtö Signagiin , joka on yksi Georgian pienimmistä kaupungeista ja sen ympäristö tunnetaan myös maisemistaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Majoittuminen. Kaupunki opastus retki. Viininmaistajaiset perinteisessä georgialaisessa perheessä. Lounas.

http://www.youtube.com/watch?v=_AHXNK15Zh8

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=InyCYBJf6Dc#!

 

3.  Signagi, Kvareli, Tbilisi

Aamiainen. Lähtö Kvareliin (50км). Osallistumme leivän valmistukseen, viininmaistajaiset. Käynti Kindzmaraulin viinitehtaalla ja Gvirabi viini tunnelissa. Lounas Gvirabin hienossa Sapheravi ravintolassa, siellä on mahdollisuus osallistua ruuan valmistukseen.  Lähtö Tbilisiin (140km). Majoitus hotelissa. Illallinen.

 

www. kindzmaraulicorporation.ge, http://www.winery-khareba.com/

4. Tbilisi, Mtskheta, Kutaisi

Aamiainen. Lähtö Mtskhetaan (25km) joka on yksi Georgian vanhimmista kaupungeista ja se on entinen Georgian pääkaupunki. Mtskheta on edelleen Georgian ortodoksisen kirkon pääkaupunki ja se on ollut maan hengellinen keskus aina 300-luvun alkupuolelta saakka kun kristinusko otettiin Iberian valtionuskonnoksi. Mtskhetan perustaja oli Nojan sukulainen Meshet. Opastus retki Mtskhetassa, Sveticxoveli (XI), Jvari (VI). Lounas. Lähtö Kutaisiin (220km). Retki kansallispuistoon Satapliaan. Käydään kahdessa eri luolassa Dinosaurus ja Prometeus luolissa. Prometeus luolassa vene retki.

 

5. Kutaisi, Zugdidi, Mestia (250km)

Aamiainen. Zugdidissa käydään kuningas Dadianin palatsissa. Ingurin patomuuri 271m. Lähtö Svanetian, Mestiaan, joka on Georgian kauniimpia paikkoja ja sitä kutsutan Alpin helmiksi jossa on säilynyt perinteistä kulttuuria ja vanhoja vartiotorneja. Majoitus majatalossa. Illallinen.

6. Mestia, Ushguli, Mestia

Aamiainen. Tutustuminen Mestiaan. Käynti museossa. Halukkaille järjestetään 
hevosvaellusretki Mestiassa tai retki maastoautolla Ushguliin(45km). Ushgulin kylissä on rakennuksia, jotka on otettu Unescon maailmanperintöluetteloon osana ylemmän Svanetian kohdetta. Kylä sijaitse 2200 metrin korkeudella. Alueella asuu noin 70 perhettä (200 henkeä) ja siellä on pieni koulu. Lumi peittää alueen kuusi kuukautta vuodesta ja Mestian kaupunkiin johtava tie on usein suljettu. Tuntuu, että aika olisi täällä pysähtynyt. Yö Mestiassa.

 

7. Mestia, Sarpi, Batumi  (280km)

Aamiainen. Lähtö Batumille joka sijaitse merellä ja joka kutsutan Georgian Las-Vegasiksi tai Peter Pan - maailmaksi. Majoitus joko Batumissa tai Sarpissa jossa on puhdas meri ja kaunis ranta.

 

8. Batumi, Gonio

Aamiainen. Tutustuminen roomalaiseen linnoitukseen Gonioon. Kasvitieteellinen 
puutarha. Lounas. Opastettu retki Batumissa. Illallinen Batumissa, musiikkiesitys.

 

9. Borzomi, Bakuriani

Aamiainen. Lähtö kivennäisvesi kylpyläkaupunkiin Borjomiin (270km). 
Se oli suosiossa Romanovin perheellä ja Neuvostoliiton aikana 
venäläisillä. Majoittuminen. Lounas. Opastettu retki.  Yö  laskettelukeskuksessa Bakurianissa.  Illallinen

 

10. Uplistsikhi, Gori, Tbilisi

Aamiainen. Tutustuminen Uplistsikheen (sananmukaisesti "herran linnoitus") on muinainen kiveen hakattu kaupunki. Kaupunki on rakennettu Mtkvari-joen korkealle ja kallioiselle vasemmalle rannalle, ja siihen kuuluu erilaisia rakennuksia 400-luvulta eaa. myöhäiskeskiajalle saakka. Se on huomattava erilaisten anatolialaisten ja iranilaisten kivileikkauskulttuurien ainutlaatuisesta yhdistelmästä sekä esikristillisen ja kristillisen arkkitehtuurin rinnakkaiselosta. Yö Tbilisissä.

 

11. Tbilisi

Vapaa aika. Illalla yhteinen ruokailu.

 

12. Yöllä kuljetus Tbilisiin lentokentälle.

 

Hinta sisältää:

1.Majoittumisen hotellissa, kahden hengen huoneessa, aamiaisella.

2.Kuljetuksen.

3.Oppaan ja tulkin palvelut

 

Hintaan ei sisälly:

1.Lentoliput (ostetaan annettujen ohjeiden mukaan)

2.Vakuutukset (jokaisella oma matkavakuutus)

3.Ruokailut ravintoloissa, kahviloissa, juomat, tuliaiset

 

Lisätietoa ja varaukset: sales(at)juristravel.fi. Varaa matkasi ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

JuriS Travel pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja varaa oikeuden muuttaa esitetietoja, hintoja ja sopimusehtoja.

 

Varaa matka