Tänään on lauantai, 25. marraskuuta klo 02.00

Elbrus Classical tour (Valmennusleiri+Elbrus 5642m)

Elbrus 5 642m –Euroopan korkein vuori ja nousu sinne on ollut suosiossa jo 100v.  Elbrus sijaitsee Venäjän Kaukasuksella, alue on täysin rauhallinen koska se on kaukana sodan alueelta eikä sodan merkkejä siellä näy.

 

Matkan kesto 10 vrk. -
Ohjelma koostuu kahdesta osuudesta: akklimatisaatiovalmennuksesta perusleirissä (nousu 4200m) ja noususta Elbrusille. Teknisesti tämä retki ei ole vaikea ja ainakin kaikki osallistujat pääsevät ensimmäiselle huipulle 4200m. Nousu Elbrusille on vaativa.

Opastamme ryhmiä Elbrusille heinä- elokuussa tai sopimuksesta 

Huom! Voimme järjestetää myös jääkiipeilypainotteinen ohjelma. Aiempi kokemus jää- tai vuorikiipeilystä ei ole edellytys osallistumiselle. Kysy lisää.

 

 

Tämä on erinomainen tilaisuus niille, jotka haluavat tutustua ammattilaiskiipeilijöiden arkeen tai haluavat jatkaa myöhemmin PikLeninalle 7134m.

Matkan hinta 1300€ 

Matkan hintaan eivät sisälly lennot Mineralnie Vodyn ja sieltä pois, (noin 450 € Helsingista, Pietarin kautta). Lue lisää erityisehdot.

Meno: joko omalla autolla kimppakyydillä Pietarin tai lentämällä suoraan Pietariin. (Jos jää aika, katsomme Pietaria). Koneiden vaihto Moskovassa (Tulomatkalla mahdollisuus käydä katsomassa Moskovaa) Tulopäivänä yö Pietarissa (loistava mahdollisuus tutustua Pietarin) 

Alustava ohjelma alla. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

 1. Saapuminen Mineralnie Vodyn kentälle, josta 4 tunnin bussimatka valmennusleiriin. Leiri Ullu -Tau sijaitsee kauniissa laaksossa 2380 m korkeudessa noin 30 km päässä Elbrusilta. Matkalla hoidetaan rekisteröinti ja rajalupa asiat kuntoon.

   
 2. Aamupäivällä tutustutaan turvavälineiden käyttöön kalliolla eri tilanteissa. Iltapäivällä lähdetään vaeltamaan ensimmäistä vuorta (Latsga 3995 m tai Tyy 4200m). Ensimmäinen lähestymismarssi jäätikölle tapahtuu kesäolosuhteissa ja kestää 3-4 tuntia. Leirin pystyttäminen. Yö 1. leirissä.
     
 3. Koulutus jäällä. Toinen lähestymismarssi, kesto 3-4 tuntia, talvi olosuhteessa. Leirin pystyttäminen. Yö 2. leirissä.
 4. Viimeinen kiri 4000 metriin, huipulle. Ylhäältä avautuu upeita maisemia Elbrusille. Paluu Ullu -Tau perusleiriin .
     
 5. Lepo- ja pyykinpesunpäivä. Välineiden kunnostamista. Mahdollisuus käydä patikoimassa lähiympäristössä. Yö perusleirissä.
     
 6. Lähtö Elbrusille. Kahden tunnin ajomatka Elbrusin alahissiasemalle. Noustaan hissillä 3750 metriin ja sieltä lähestymismarssi 41500metriin Prijut asemalle tai Pastuhoviin vuoristolle. Yö teltoissa tai tynnyreissä.
   
 7. Akklimatisaationousu 4800-5000 m. Sen jälkeen paluu alas 4000 m.
 8. Nousu Elbrusille aloitetaan klo 3.00. Kirkkaalla säällä mahdollisuus ihailla kaunista auringonnousua. Nousu huipulle kestää 9-10 tuntia ja laskeutuminen takaisin 4-6 tuntia.


 9. Säävaraus. Toinen yritys huipulle, mikäli nousu edellisenä päivänä ei sään takia ollut mahdollinen. Muuten paluu ala-asemalle. Jos jää 1-2 ylimääräistä päivää, silloin käymme katsomassa kylpyläkaupunkia mm.-Kislovodsk, Pjatigorsk.
 10. Lento Pietariin.

© Copyright 2008 JuriS Travel Design ja toteutus