Georgia

Matka Georgiaan!

Tiesitkö, että Georgia on seitsemännellä sijalla top 10 matkakohdelistauksessa vuodelle 2018? Lonely Planetin mukaan ainakin. JuriS Travelin ranking-listassa Georgia on ehdottomasti ykkössijalla, minkä takia tahdonkin tarjota sinulle monipuolisen matkan, jonka aikana koet Georgian parhaat puolet! Vierailemme mm. ainutlaatuisella vuoristoalueella Svanetiassa, joka tunnetaan vanhoista vartiotorneista, tapaamme sydämellisiä ihimisiä, tutustumme ikivanhaan kulttuuriin, koemme upeita maisemia, rentoudumme Mustan meren hiekkarannalla, jolla väitetään olevan terveyttä edistävä vaikutus ja pääsemme maistelemaan kuuluisia Georgialaisia viinejä sekä paikallisia ruokia. Tämä retki on ainutlaatuinen kokemus sekä aikuiselle että lapsille.

Ajankohta: 11-21.10.19 tai sopimuksesta.

Ohjelma

Päivä 1. Tbilisi

Saapuminen Tbilisiin. Majoittuminen hotelliin. Lepoa.  Kaupunkikierros. Illallinen. Jos aika sallii, niin käymme terveysvaikutteisessa rikkikylpylässä.

Sataplian kansallispuistosta on löytynyt dinosaurusten jälkiä.
Päivä 2. Tbilisi, Mtskheta, Kutaisi

Aamiainen. Lähtö Mtskhetaan (25km), joka on yksi Georgian vanhimmista kaupungeista ja entinen pääkaupunki. Mtskheta on edelleen Georgian ortodoksisen kirkon pääkaupunki ja se on ollut maan hengellinen keskus aina 300-luvun alkupuolelta saakka, kun kristinusko otettiin Iberian valtionuskonnoksi. Käynti Mtskhetassa.

Lähtö Kutaisiin (220km). Käymme Sataplian kansallispuistossa, joka on geologisten, paleontologisten, speleologisten ja kasvitieteellisten alueiden kompleksi. Sieltä on löytynyt muun muassa dinosauruksen jalanjälkiä.

Vuori Sataplia sijaitsee 500 metriä merenpinnan yläpuolella. Siinä on upea luola, jossa näemme viisi kaunista isoa salia jotka ovat kiinnittäneet myös tutkijoiden huomion. Yhden tällaisen salin pituus on 600 metriä. Stalaktiteiden ja stalagmiteiden kauneus hämmästyttää kävijöitä.

Tämän jälkeen on vapaa aikaa. Halukkaat voivat lähteä katsomaan Motsameta ja Gelati luostarit. Yö Kutaisissa.

Päivä 3. Anaklia. Musta meri.

Aamiainen. Lähtö Anakliaan(150km) Anaklia on ainut Mustanmeren lomakeskus Georgiassa, jossa on ihanteellinen ilmasto(vain muutamia sateita koko kesän aikana), hiekkarannat (terapeuttinen magneettinen hiekka) ja puhdas merivesi – Anaklian sadan kilometrien läheisyydessä ei ole suuria kaupunkeja. Vapaa ohjelma. 

Päivä 4. Mestia 

Aamiainen. Lähtö Svanetiaan/Mestiaan (170km), joka on Georgian kauniimpia paikkoja ja sitä kutsutan Kaukasuksen helmiksi, jossa on säilynyt perinteistä kulttuuria ja vanhoja vartiotorneja. Matkalla tutustumme Inguri-patoon, jonka korkeus on 271 m (maailman korkein vuoristopato). Pato muodostaa suuren, turkoosin värisen vesisäiliön Megrelian ja Svanetian vuoristoihin. Tämän jälkeen on aika valmistautua retkemme jännittävimpään osaan – matkaan Svanetiaan. Illalla vierailemme museossa ja nousemme vartiotornin katolle, josta avautuu huikea panoraama maisema. Illallinen.

Päivä 5. Mestia

Aamiainen. Vaellusretki vuoristossa Bechoon, missä sijaitsee hienoja vesiputouksia. Polku on helppoa nousua ja vie noin pari tuntia. Halukkaille järjestetään retki maastoautolla Ushguliin (45km). Tie on huono ja se vie noin kolme tuntia, mutta perillä odottaa Ushgulin ainutlaatuinen kylä. Siellä on muun muassa rakennuksia, jotka on otettu Unescon maailmanperintökohdeluetteloon, osana ylempää Svanetiaa. Kylä sijaitse 2200 metrin korkeudella. Alueella asuu noin 70 perhettä (200 henkeä) ja siellä on pieni koulu. Lumi peittää alueen kuusi kuukautta vuodesta ja Mestian kaupunkiin johtava tie on usein suljettu. Paikassa voi tuntea sen, aivan kuin aika olisi pysähtynyt kokonaan. Yö Mestiassa.

Päivä 6. Kutaisi

Aamiainen. Lähtö Kutaisin alueelle. Matkalla tutustutaan Martvil-kanjoniin. Majoitus Kutaiisin aluella tai Kutaisissa.

Päivä 7. Bordzomi

Aamiainen. Tutustuminen Okatse-kanjoniin ja vesiputouksiin, jonka jälkeen lähdetään kivennäisvesi kylpyläkaupunkiin Borjomiin (160km). 
Se oli suosiossa Romanovin tsaari-perheellä ja Neuvostoliiton aikana venäläisillä.

Yö Bordzomissa.

Päivä 8. Luostari/linnoitus Akhaltsikhe, kallioluostari Vardzia.

Aamiainen. Lähtö Vardziaan. Vardzian luostari on hakattu kallioon 1100–1200-luvuilla, mutta laajemmalla alueella luolia on aina 700–800-luvuilta 1400–1500-luvuille. Matkan varrella käynti Akhaltsikhessa.Yö Vardziassa.

Päivä 9. Sighnaghi

Aamiainen. Lähtö Sighnaghiin, joka on yksi Georgian pienimmistä kaupungeista ja sen ympäristö tunnetaan myös maisemistaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Majoittuminen. Lounas.

Päivä 10. Kvareli

Aamiainen. Lähtö Kvareliin (50km). Käynti Kindzmaraulin viinitehtaalla ja Gvirabi viini tunnelissa. Viinimaistiaiset. Voimme osallistua leivän, churhellan (georgealainen snikers) valmistukseen. Nämä ovat kokemuksia, jotka ei unohdu koskaan. Lähtö Tbilisiin (140km). Majoitus hotelissa. Illallinen. Vapaa-aikaa. Illalla yhteinen ruokailu.

 www. kindzmaraulicorporation.ge, http://www.winery-khareba.com/

Päivä 11. Lähtö Suomeen.

Hinta

Hinta 1600€/henkilö.

Hinta sisältää:

  1. Majoittumisen hotellissa, kahden hengen huoneessa, aamiaisella.
  2. Kuljetukset Georgiassa
  3. Oppaan ja tulkin palvelut

Hintaan ei sisälly:

  1. Lentoliput (Lentolippujen ostamiseen tulee kuitenkin ohjeet, niin tulee kaikille sama lento).
  2. Vakuutukset (jokaisella oma matkavakuutus)
  3. Ruokailut ravintoloissa, kahviloissa, juomat, tuliaiset, sisäänpääsymaksut

Lisätietoa ja varaukset:

info@juristravel.fiJuriS Travel pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja varaa oikeuden muuttaa esitetietoja, hintoja ja sopimusehtoja.