Methane bubbles inside Lake Baikal ice.

6.-14.3.2021 Baikal – jään valtakunta

Rakastan luistelun ääntä, joensuulainen matkanjärjestäjä Juri Sevrjukov toteaa ja näyttää instagramiin lataamaansa videota. Tämä matka Baikalin jäille Siperiaan tuli yllättäen. Retkiluistelu on minulle uusi ulottuvuus ja minua jännitti lähteä tekemään tätä, kun rantasalmelainen Pekka Pouhula esitti kutsun matkan järjestämiseksi. (Lue lisää vuoden 2017 matkasta Pekan blogiartikkelissa)

It´s fun and games in Lake Baikal!

Ohjelma


Hinta

1350,-€/henkilö + lennot (n.400-650€)+ viisumi (100-160€ ). Varaa matkasi ennen 15.10.20 ja saat 150€ alennuksen matkan hinnasta.

Muista ottaa omat luistimet mukaan!

Lisätietoa ja varaukset

Päivä 16.3.2021
Lento Hki-Moskova-Irkutsk. 
Päivä 27.3.2021
Saavumme Irkutskiin. Kuljetus majoitus paikalle kohti Olkhon saarta, joka sijaitsee Baikal-järven rannalla, manteren puolella, todella kauniissa paikassa. Matka kestää noin 4 tuntia. Mökkikylästä on hyvä lähteä esimerkiksi kuvaamaan auringonnousua tai -laskua. Lepäilemme, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan lähiympäristöön joko jalan tai luistimilla.
Päivä 38.3.2021
Tänään lähdemme autolla kokopäivän retkelle. Tutustumme Ogoyn saareen, joka on tunnettu buddhalaisesta stupasta. Käymme Olkhonin saarella sijaitsevalla Shara-Nurin järvellä, jonka nimi tarkoittaa burjatin kielellä keltaista järveä. Pääsemme todistamaan hämmästyttävää näkyä, ylöspäin kohoavia jäätyneitä rikkivetykuplia. Paikalliset asukkaat varoittavat, että järvessä asuu keltainen lohikäärme, ja että jäiset kuplat muodostuvat hänen hengityksestään.
Matkalla käymme myös katsomassa rantojen jääpeitteisiä rinteitä ja ihmettelemässä Baikalin läpinäkyvän jään muodostamia kuvioita. Päivän lopuksi tutustumme Khuzhir-kylään ja Shamanka-kallioon, joka on yksi kymmenestä Aasian pyhästä paikasta. Kalliosta on tullut yksi Baikalin tunnetuimmista symboleista, joka näkyy kaikissa järven alueella kuvatuissa elokuvissa tai valokuva-albumeissa.
Päivä
4
9.3.2021
Tänään lähdemme uuteen majapaikkaan. Ranskalaiset matkustajat ovat suosineet tätä pientä ja vielä varsin tuntematonta paikkaa jo muutaman vuoden ajan. Huomiothan, ettei majapaikassa ole suihkua. Alueen luonto on uskomattoman kaunista, kuin paratiisissa. Paikan huolehtivainen emäntä valmistelee meille herkullisen aterian.
Päivä 510.3.2021
Tänään olemme koko päivän luonnossa. Ennen aamiaista halukkaat voivat nousta vuorelle seuraamaan unohtumatonta auringonnousua, kun aurinko nousee vuorten takaa ja pikkuhiljaa valaisee Baikal-järveä. Ylhäältä avautuu unohtumaton maisema Baikalille.
Päivällä näemme muun muassa fantastisia jääkenttiä, korkeita kallioita sekä 5000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Päivän ohjelma on täydellinen, mikäli olet kiinnostunut valokuvaamisesta. Ympärillämme on jatkuvasti upean kuvauksellisia kohteita.
Illalla on mahdollisuus käydä banjassa/saunassa.

Päivä
6
11.3.2021
Siirtyminen Listvjankaan. Majoittuminen hotelliin.
Listvjankan kylä on ainutlaatuinen paikka. Angara, Jenisei-joen sivujoki alkaa täältä. Puhtaan Angara-joen noin kilometrin levyistä alkupäätä pidetään maailman leveimpänä. Joen virtaus on niin voimakas, ettei se jäädy Baikalin tapaan edes tammikuun pakkasissa.
Jos aikaa jää, vierailemme museossa sekä norppa-akvaariossa.
Baikalin museo on kokoelma ainutlaatuista tietoa tutkimushistoriasta ja järven luonnosta. Siellä tutustutaan myös paikallisten kansojen kulttuuriin.
Baikal on tunnettu suuresta määrästä paikallisia lajeja. Eläimet ja kasvit, joita ei löydy mistään muualta maailmasta, ovat levinneet ympäri järviseutua. Baikalin tunnetuin paikallislaji on norppa. Tämä suloinen hylje oli 1900-luvun lopussa melkein kokonaan hävinnyt, mutta paikallisten ekologien ansiosta nykyisin se voi taas hyvin kylmässä ja puhtaassa Siperian vedessä. Näitä älykkäitä lajinsa edustajia voi ihailla Listvjankin norppa-akvaariossa.
Päivä
7
12.3.2021
Tänään lähdemme ilmatyynyaluksella koko päiväksi Baikalin Rivieralle, hiekka poukamalle.
Peschanaya Bay Baikalilla on yksi upean järven kauneimmista paikoista. Paikka tuo mieleen kuuluisan Baikalin maiseman, jossa kivistä rannikkoa peittää taigametsä. Tämä luonnonsuojelualue ei jätä ketään välinpitämättömäksi.
Päivä 813.3.2021
Siirrymme Irkutskiin. Matkalla tutustumme arkkitehtuuri- ja etnografiamuseo Taltsiin, jossa on ainutlaatuinen kokoelma historian, arkkitehtuurin ja etnografian muistomerkkejä 1600-1900-luvuilta. Museo sijaitsee Angaran oikeanpuoleisella rannalla 47 kilometriä Irkutskista kohti Baikalia. Museo avoimen taivaan alla houkuttelee vierailijoita tutustumaan Baikalin alueen kansojen kulttuuriin. http://talci-irkutsk.ru/
Museossa on mineraloginen osasto, jossa kerrotaan tutkija Eric Laxmannin tutkimusmatkoista, joilla hän perehtyi muun muassa Baikalin alueeseen.
Majoitumme hotelliin, tutustumme keskustaan ja illalla käydään syömässä herkkuja. 
Päivä
9
14.3.2021
Kuljetus lentokentälle. Lento Irkutsk – Moskova – Helsinki.  Aikaero 6h.

Sales(at)juristravel.fi. Varaa matkasi ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti. JuriS Travel pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja varaa oikeuden muuttaa esitetietoja, hintoja ja sopimusehtoja.


Keräsimme Youtube-kanavallemme soittolistan Baikal-aiheisista videoista fiilistelyä varten. Käyhän katsomassa!