Kamchatkalla herkkua on merisiili.

Hyvä ruoka, parempi mieli

Merisiiliä Kamtchatkalla

Jokainen matka on ainutlaatuinen. Jokaisella matkalla näemme erilaisia paikkoja ja koemme erilaisia, unohtumattomia asioita. Yksi näistä asioista on ehdottomasti ruoka. Me syömme, saamme ruuasta ravintoa ja tietenkin samalla nautimme syömisestä. Nautimme ruuan visuaalisuudesta ja samalla makustelemme sen makua ja tekstuuria. Kokeilemme eri ruokia, eri paikoissa, ympäri maailmaa. 

Esimerkiksi Kamtsatkalla, retkellä merelle, syödään isoja, tuoreita kuningasrapuja ja merisiilin mätiä. Mätiä myydään maailmalla, esimerkiksi Japanissa, hienoissa ravintoloissa kalliilla hinnalla. Sanotaan, että merisiilin mädillä on huomattavia terveysvaikutuksia ja erityisesti merisiiilin sukurauhaset ovat suurinta herkkua. 


Viiniä Georgiassa

Myös georgialaiset syövät hyvin. Ateriointi kestää pitkään ja samalla juodaan ja nostetaan maljoja. Georgialainen ruoka on herkullista. Ruokaikulttuuriin kuuluu muun muassa uppopaistettuja taikinataskuja,  “khinkali”, jotka ovat eräänlaisia dumplingseja ja vaikkapa papukeittoa. Tiesitkö, että maailman vanhimmat viinit tulevat itseasiassa Georgiasta? Viinin arvioidaan olevan jopa 8000 vuotta vanha traditio näillä alueilla ja viinin valmistustapa onkin lisätty UNESCOn  aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon vuonna 2013.

Riippumatta siitä, minnepäin maailmaa olet lähdössä, maistelet ja syöt epäilemättä mielenkiintoisia uusia herkkuja, joita et ole aiemmin voinut kuvitella olevan olemassakaan. 

Tervetuloa siis mukaan matkalle ja samalla mielenkiintoiseen gastronomian maailmaan!