Georgian kulttuurikierroksella näkee enemmän!

Ikiaikainen Georgia kutsuu kylään

Kulttuuriaarteita, vesiputouksia ja viiniä – Georgia on maa, jossa upeat maisemat, sydämelliset ihmiset ja muinaiset perinteet kohtaavat.

Päivi Kaarina Laajanen10 helmikuun, 2020
Alkuperäinen juttu www.matkasto.net-sivustolla.

Kaupallinen yhteistyö: JuriS Travel

Pikkuinen Georgia sijaitsee Kaukasuksella, Euroopan ja Aasian rajalla, jossa itäiset ja läntiset kulttuuriperinteet ovat sekoittuneet toisiinsa jo tuhansia vuosia. Alue on mieltä kiehtova, sillä sen kautta kulki aikoinaan myös historiallinen Silkkitie, legendaarinen kauppareitti.

Georgian alue, joka aiemmin tunnetiin myös nimellä Gruusia, on aikojen saatossa kiinnostanut monia: sitä ovat pitäneet hallussaan niin kreikkalaiset, roomalaiset, arabit, mongolit, persialaiset, ottomaanit kuin venäläiset. Maa oli vuosina 1918–1921 lyhyen aikaa itsenäinen ja sen jälkeen osa Neuvostoliittoa vuoteen 1991 saakka, jolloin se itsenäistyi uudelleen.

Georgia on viime vuosina kasvattanut suosiotaan omatoimimatkailijoiden kohteena, mutta Suomesta on mahdollista lähteä sinne myös järjestetyille kiertomatkoille. Luonto- ja elämysmatkailuun erikoistunut matkanjärjestäjä JuriS Travel on vienyt suomalaisturisteja tutustumaan Georgian maisemiin ja kulttuuriin jo useana vuonna. Matkailuyrittäjä Juri Sevrjukov ei malta olla hehkuttamatta Georgiaa – jos häneltä kysytään, nousee esiin erityisesti kolme asiaa: upea Svanetian alue, kallioon louhittu Vardzian luostarilinnoitus sekä georgialainen vieraanvaraisuus ja ystävällisyys. Se hämmentää maassa lukuisia kertoja käynyttä Sevrjukovia edelleen:

”Jos matkailija Georgiassa eksyy ja menee kysymään tietä paikallisesta talosta, pyytää isäntä hänet todennäköisesti sisään. Siellä pöytä on katettuna ja tulijaa pyydetään jäämään yöksi. Seuraavana päivänä matka jatkuu hyvin levänneenä ja syöneenä. Tällaisia tarinoita on paljon.”

Lue koko juttu Matkasto.net:stä! Linkki ylhäällä!

Tutustu ohjelmaan https://www.juristravel.fi/georgia/

2 ajatuksia aiheesta “Ikiaikainen Georgia kutsuu kylään”

Kommentointi on suljettu.