Armenia

Armenia – muinaisten legendojen maa, kulttuurin ja sivistyksen kehto.

Armenian vanhat linnat ja kirkot, uljaat kalliomaisemat ja huimaavat kanjonit kertovat tarinaa tuhansien vuosien ajalta.

Armenia on erinomainen matkailukohde. Maa antaa mahdollisuuden päästä nauttimaan luonnonrauhasta henkeäsalpaavissa maisemissa, vuoristossa ja Armenian suurimman järven Sevanin alueella. Jermukissa voi kokea kuumien lähteiden parantavan vaikutuksen. Uudistettu Tsaghkadzorin laskettelukeskus houkuttelee talviurheilun harrastajia ulkomailta asti. Armenia tarjoaa aktiiviselle lomailijoille paljon vaihtoehtoja laskettelusta, koskenlaskusta ja perhokalastuksesta parantaviin kylpyihin, metsästykseen ja maastopyöräilyyn.

Kulttuuria arvostaville Armenia on sykähdyttävä kokemus. On matkaajan unelma käydä maailmanhistorian tapahtumapaikoilla ja nähdä, mistä sivilisaatio on saanut alkunsa. Armeniassa voi kokea vuoristolaisten elämäntyylin eksotiikkaa ja armenialaisten kuuluisaa vieraanvaraisuutta. Armenia on tunnettu konjakistaan ja armenialaiset liharuoat ovat maailman maukkaimpia.

Armeniaan matkustaminen on palaamista juurille. Se on kuin pyhiinvaellus, jonka aikana alkaa arvostaa elämää entisestään. Armeniassa on säilynyt paljon kirkkoja ja luostareita, mikä kertoo ihmisten järkkymättömästä uskosta ja ylpeydestä. Armenialaiset ottivat kristinuskon valtionuskonnokseen ensimmäisenä maailmassa.

Armenia on aina sijainnut Euroopan ja Aasian yhdistävien teiden risteyksessä. Armenia ei ole pelkästään ensimmäinen kristinuskoinen valtio vaan yksi maailman ensimmäisistä valtoista. Jo 800 – 600 ennen ajanlaskun alkua Armenian alueella sijaitsi Urartun suurvalta. Siitä lähtien jokainen aikakausi on jättänyt jälkensä. Armeniaa ei suotta kutsuta museoksi avoimen taivaan alla. Kuin menneisyyden mestariteosten näyttelyssä, siellä on nähtävillä kiinnostavimpia vanhan mantereen muinaisten sivilisaatioiden raunioita ja lukuisia taiteen ja arkkitehtuurin muistomerkkejä.

Matkailijaa ilahduttaa, että voi lyhyessä ajassa ja pienellä alueella aistia historian havinaa, olla samalla yhtä menneisyyden ja nykyisyyden kanssa. Muinaiset arkkitehtoniset muistomerkit, omaperäiset perinteet ja tavat, maukas armenialainen keittiö, käsityöläisten eksklusiiviset tuotteet sekä ainutlaatuinen maisema, joka vaihtelee korkeista vuorista syviin soliin, metsät puoliaavikoihin ja vähäsateiset tasangot vuorten lumihuippuihin – kaikki tämä odottaa Armeniassa.

Tarjoamme kaksi erilaista ohjelmaa:

Tervetuloa!