Georgian kulttuurikierroksella näkee enemmän!

Georgia – kulttuuria ja luontoa

Tervetuloa JuriS Travelin kanssa kulttuurimatkalle kuvankauniiseen Georgiaan!

Tiesitkö, että vuonna 2018 Lonely Planet nosti Georgian seitsemännelle sijalle listatessaan Top 10 -matkakohteita? JuriS Travelin listalla Georgia on ykkössijalla, ja tahdommekin tarjota sinulle monipuolisen matkan, jonka aikana koet maan parhaat puolet.

Matkan aikana vierailemme mm. ainutlaatuisella Svanetian vuoristoalueella, joka tunnetaan vanhoista vartiotorneistaan. Koemme upeita maisemia, tapaamme sydämellisiä ihmisiä ja tutustumme ikivanhaan kulttuuriin. Pääsemme myös maistelemaan kuuluisia georgialaisia viinejä ja ruokia. Tämä matka on ainutlaatuinen kokemus sekä aikuisille että lapsille.

Matkan kesto

 • 10 päivää

Seuraavat matkat:

 • 1.–10.6.2020
 • 10.–19.10.2020

Hinta

 • 1600 €/hlö 2 hengen huoneessa

Hintaan sisältyvät

 • Majoitukset hotelleissa (9 yötä) kahden hengen huoneissa
 • Aamiaiset
 • Kuljetukset Georgiassa ohjelmassa mainittuihin kohteisiin
 • Oppaan ja tulkin palvelut

Hintaan eivät sisälly

 • Lentoliput (ostetaan annettujen ohjeiden mukaan, jotta kaikille tulee sama lento)
 • Vakuutukset (jokaisella oma matkavakuutus)
 • Ruokailut ravintoloissa ja kahviloissa
 • Juomat ja juomarahat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Henkilökohtaiset kulut

Tutustu matkaehtoihimme

Luettavaa

Kuvagalleria

Georgia – matkaohjelma

1 yö Tbilisi – 1 yö Kutaisi – 2 yötä Mestia – 1 yö Kutaisi – 2 yötä Bordzomi – 1 yö Sighnaghi – 1 yö Tbilisi

Suurin osa ohjelmassa mainituista kohteista ja nähtävyyksistä sisältyy matkaohjelmaan. Muutamat retket ovat vapaaehtoisia ja lisämaksullisia (mainittu erikseen).

Päivä 1: Saapuminen Tbilisiin

Tbilisi on Georgian pääkaupunki, jossa asuu noin 1,2 miljoonaa ihmistä. Se on aikoinaan rakennettu kylpylän ympärille. Perillä majoitumme hotelliin, lepäämme hieman ja teemme kaupunkikierroksen. Jos aika sallii, käymme myös terveysvaikutteisessa rikkikylpylässä (vapaaehtoinen retki lisämaksusta).

Päivä 2: Tbilisi – Mtskheta – Kutaisi

Aamiaisen jälkeen lähdemme Mtskhetaan (25 km Tbilisistä pohjoiseen), joka on yksi Georgian vanhimmista kaupungeista ja myös maan entinen pääkaupunki. Mtskheta on ollut hengellinen keskus aina 300-luvun alkupuolelta saakka, jolloin kristinusko otettiin Iberian kuningaskunnan valtionuskonnoksi, ja se on edelleen Georgian ortodoksisen kirkon pääkaupunki. Siellä vierailemme Sveticxovelin katedraalissa ja Jvarin luostarissa.

Mtskhetasta jatkamme Kutaisiin (220 km), joka on väkiluvultaan Georgian 3. suurin kaupunki (lähes 150 000 asukasta vuonna 2018). Vain 10 kilometriä Kutaisin ulkopuolella sijaitsee Sataplian luonnonsuojelualue. Se on saanut nimensä 500 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavan sammuneen tulivuoren, Sataplian, mukaan. Alue tarjoaa paljon nähtävää geologian, paleontologian ja kasvitieteen ystäville: sieltä on löydetty jopa dinosaurusten jälkiä. Sataplian tippukiviluolissa näemme viisi suurta, kaunista salia, joista yhden pituus on 600 metriä ja jossa stalaktiittien ja stalagmiittien kauneus hämmästyttää kävijöitä.

Tämän jälkeen on vapaata aikaa. Halukkaat voivat lähteä katsomaan Motsametan ja Gelatin luostareita, joissa säilytetään historiallisia muinaisjäänteitä (luostareihin on vapaa pääsy, kuljetukset lisämaksusta).

Yövymme Kutaisissa tai sen lähistöllä.

Päivä 3: Saapuminen Svanetiaan

Aamiaisen jälkeen lähdemme Mestiaan (230 km, noin 5 tuntia). Mestian kaupunki sijaitsee Svanetian alueella, 170 kilometriä Kutaisista ja 456 km maan pääkaupungista Tbilisistä. Svanetia on Georgian kauneimpia paikkoja, ja se tunnetaan perinteisestä kulttuuristaan ja vanhoista vartiotorneistaan.

Matkalla tutustumme Ingurin (Engurin) patoon, jonka korkeus on 271,5 m (maailman korkein vuoristopato ja maailman toiseksi korkein holvipato). Se sijaitsee Jvarin kaupungista pohjoiseen. Pato muodostaa suuren vesialtaan Megrelian ja Svanetin vuoristoissa. Vesi on väriltään turkoosia.

Tämän jälkeen on aika valmistautua matkamme jännittävään osaan – vierailuun Svanetian vuoristoalueella, jossa vanhat perinteet ovat säilyneet muuttumattomina. Saavumme Mestiaan ja vietämme illan kaupunkiin tutustuen. Museovierailu ja upea näkymä historiallisen vartiotornin huipulta kruunaavat kulttuurintäyteisen päivän.

Päivä 4: Svanetia

Aamiainen. Vaellusretki vuoristossa Bechoon, jossa on hienoja vesiputouksia. Shdugran vesiputoukselle pääsee 2–3 tunnin vaelluksen päätteeksi. Putous sijaitsee Bechon kyläyhteisössä ja sitä kutsutaan joskus myös Bechon vesiputoukseksi. Polku on helppoa nousua ja vie parisen tuntia.

Halukkaille järjestetään lisämaksullinen retki nelivetoautoilla Ushgulin kylään, joka on yksi Ylä-Svanetian Unescon maailmanperintökohteista. Sinne on matkaa noin 45 kilometriä, mutta huonon tien vuoksi aikaa retkeen menee pari-kolme tuntia. Ushgulissa tulee tunne, että aika on pysähtynyt täysin. Noin 2200 metrin korkeudella sijaitseva kylä on eristäytynyt ja koostuu neljästä pienemmästä yhteisöstä, joissa asuu noin 70 perhettä (suunnilleen 200 henkilöä). Alueella toimii pieni kyläkoulu. Lumi peittää Ushgulin alleen 6 kuukautta vuodesta, ja sinne johtava tie Mestiasta on usein suljettu huonojen keliolosuhteiden vuoksi. (Retken hinta on noin 50 €/auto.)

Yöksi palaamme Mestiaan.

Päivä 5: Takaisin Kutaisiin

Aamiaisen jälkeen jätämme Mestian taaksemme ja lähdemme paluumatkalle Kutaisin alueelle. Matkan varrella tutustumme Martvil-kanjoniin. Majoitumme Kutaisissa tai sen lähistöllä.

Päivä 6: Bordzomi

Aamiaisen jälkeen tutustumme Okatse-kanjoniin ja vesiputouksiin. Sieltä jatkamme matkaa Bordzomiin (160km). Mineraalivedestään tunnettu Bordzomin kylpyläkaupunki sijaitsee keski-Georgian alueella. Kaupunki oli kauan sitten Romanovin tsaariperheen suosiossa, ja Neuvostoliiton aikana se oli venäläisten lempimatkakohteita.

Yövymme Bordzomissa.

Päivä 7: Akhaltsikhen linnoitus ja kallioluostari Vardzia

Aamiainen ja lähtö Vardziaan, jossa vierailemme uskomattomassa luolaluostarissa. Vardzian luostari on hakattu kallioon 1100–1200-luvuilla, mutta laajemmalla alueella luolia on aina 700–800-luvuilta 1400–1500-luvuille. Alunperin Vardzian luolasto oli linnoitus, mutta vuonna 1186 Georgian kuningatar Tamar muutti sen luostariksi. Jotkut luolista ovat jopa 500 metriä pitkiä, ja on löytynyt näyttöä, että niissä on ollut mm. alkeellinen viemäröintijärjestelmä.

Vardzian luostari sijaitsee noin 60 km päästä Akhaltsikhen kaupungista, jossa myös vierailemma. Yöksi palaamme Bordzomiin.

Päivä 8: Sighnaghi

Aamiaisen jälkeen matkaamme 1500 asukkaan Sighnaghiin, joka on yksi Georgian pienimmistä kaupungeista ja joka tunnetaan maisemistaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Majoitumme ja syömme omakustanteisen lounaan.

Sighnaghi sijaitsee keskellä Georgian hedelmällisintä viinialuetta, ja siellä pääsee nauttimaan sekä viineistä että ruoasta. Kauneudessaan Sighnaghi muistuttaa italialaista pikkukaupunkia: kapeine mukulakivikatuineen, suloisine pastellinvärisine taloineen ja pitsiparvekkeineen se tarjoaa romantikoille paljon ihasteltavaa. Vinkki: kaupungissa toimii myös 24/7 avioliiton rekisteröintipalvelu!

Päivä 9: Kvareli

Syötyämme aamiaisen lähdemme Kvareliin (50 km). Kvareli on pieni 7500 asukkaan kaupunki Georgian koillisosassa. Se on Kakhetin viinialueen keskus ja tunnettu omasta viinilajikkeestaan, jonka nimi on Kindzmarauli. Käymme viinitilalla ja Kvarelin (Gvirabin) viinitunnelissa. Meille on täällä varattu viininmaistelu, ja halukkaat voivat myös osallistua churchkhelan tekoon. Nämä makeat puikot näyttävät kynttilöiltä, mutta maistuvat Snickersiltä!

Kvarelista jatkamme Tbilisiin (140km) ja majoitumme siellä hotelliin. Yhteisen, omakustanteisen illallisen jälkeen jää vielä vapaata aikaa.

Päivä 10: Paluu Suomeen


JuriS Travel pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja varaa oikeuden muuttaa esitetietoja, hintoja ja sopimusehtoja.