Georgian kulttuurikierroksella näkee enemmän!

Georgia – kulttuuria ja luontoa

Georgia yllättää kauneudellaan ja vieraanvaraisuudellaan. Tervetuloa JuriS Travelin kanssa unohtumattomalle luonto- ja kulttuurimatkalle!

Vuonna 2018 Lonely Planet nosti Georgian seitsemännelle sijalle listatessaan Top 10 -matkakohteita. Meidän listallamme Georgia on ykkössijalla, ja tahdomme tarjota sinulle monipuolisen matkan, jonka aikana koet maan parhaat puolet.

Matkan aikana vierailemme mm. ainutlaatuisella Svanetian vuoristoalueella, joka tunnetaan vanhoista vartiotorneistaan. Koemme upeita maisemia, tapaamme sydämellisiä ihmisiä ja tutustumme ikivanhaan kulttuuriin. Pääsemme myös maistelemaan kuuluisia georgialaisia viinejä ja ruokia. Tämä matka on ainutlaatuinen kokemus sekä aikuisille että lapsille.

Matkan kesto

 • 10 päivää

Seuraavat matkat:

 • 1.–10.6.2020
 • 10.–19.10.2020

Hinta

 • 1600 €/hlö 2 hengen huoneessa

Hintaan sisältyvät

 • Majoitukset hotelleissa kahden hengen huoneissa (9 yötä)
 • Aamiaiset
 • Kuljetukset Georgiassa ohjelmassa mainittuihin kohteisiin
 • Oppaan ja tulkin palvelut

Hintaan eivät sisälly

 • Lentoliput (ostetaan annettujen ohjeiden mukaan, jotta kaikille saadaan sama lento)
 • Vakuutukset (jokaisella oltava oma matkavakuutus)
 • Ruokailut ravintoloissa ja kahviloissa
 • Juomat ja juomarahat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Henkilökohtaiset kulut

Tutustu matkaehtoihimme

Georgia – luettavaa

Kuvagalleria

Georgia – matkaohjelma

1 yö Tbilisi – 1 yö Kutaisi – 2 yötä Mestia – 1 yö Kutaisi – 2 yötä Bordzomi – 1 yö Sighnaghi – 1 yö Tbilisi

Suurin osa ohjelmassa mainituista kohteista ja nähtävyyksistä sisältyy hintaan. Muutamat retket ovat vapaaehtoisia ja lisämaksullisia (mainittu erikseen).

Päivä 1: Saapuminen Tbilisiin

Georgian pääkaupunki Tbilisi on noin 1,2 miljoonan asukkaan suurkaupunki, joka on aikoinaan rakennettu kylpylän ympärille. Perillä majoitumme hotelliin, lepäämme hieman ja teemme kaupunkikierroksen. Jos aikaa jää, käymme myös terveysvaikutteisessa rikkikylpylässä (vapaaehtoinen retki lisämaksusta).

Päivä 2: Tbilisi – Mtskheta – Kutaisi

Aamiaisen jälkeen lähdemme 25 km Tbilisistä pohjoiseen sijaitsevaan Mtskhetaan, joka on yksi Georgian vanhimmista kaupungeista ja myös maan entinen pääkaupunki. Mtskheta on ollut hengellinen keskus aina 300-luvun alkupuolelta saakka, jolloin kristinusko otettiin Iberian kuningaskunnan valtionuskonnoksi, ja se on edelleen Georgian ortodoksisen kirkon pääpaikka.  Vierailemme Sveticxovelin katedraalissa ja Jvarin luostarissa.

Mtskhetasta jatkamme matkaa 220 km Kutaisiin, joka on väkiluvultaan Georgian kolmanneksi suurin kaupunki (lähes 150 000 asukasta). Vain 10 kilometriä Kutaisin ulkopuolella sijaitsee Sataplian luonnonsuojelualue, joka on saanut nimensä 500 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavan sammuneen tulivuoren, Sataplian, mukaan. Alue tarjoaa paljon nähtävää geologian, paleontologian ja kasvitieteen ystäville: sieltä on löydetty jopa dinosaurusten jälkiä. Sataplian tippukiviluolissa näemme viisi suurta, kaunista salia. Yhden pituus on jopa 600 metriä, ja sen stalaktiittien ja stalagmiittien kauneus hämmästyttää kävijöitä.

Tämän jälkeen on vapaata aikaa. Halukkaat voivat lähteä katsomaan Motsametan ja Gelatin luostareita, joissa säilytetään historiallisia muinaisjäänteitä. (Luostareihin on vapaa pääsy, kuljetukset lisämaksusta.)

Yövymme Kutaisissa tai sen lähistöllä.

Päivä 3: Kohti Svanetiaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Kutaisista Mestiaan (230 km, noin 5 tuntia). Mestia sijaitsee kiehtovalla Svanetian alueella, joka on Georgian kauneimpia paikkoja. Luonnonkauneuden lisäksi Svanetia tunnetaan erityisesti perinteisestä kulttuuristaan ja vanhoista vartiotorneistaan.

Matkalla tutustumme Ingurin (Engurin) patoon, joka on maailman korkein vuoristopato ja maailman toiseksi korkein holvipato (271,5 m). Se muodostaa suuren, turkoosin vesialtaan Megrelian ja Svanetin vuoristoissa.

Tämän jälkeen alkaa matkamme jännittävä osa – tutustuminen Svanetian vuoristoalueeseen, jossa vanhat perinteet ovat säilyneet näihin päiviin asti muuttumattomina. Saavumme Mestiaan ja vietämme illan kaupunkiin tutustuen: käymme muun muassa museossa. Upea näkymä historiallisen vartiotornin huipulta kruunaa kulttuurintäyteisen päivän.

Päivä 4: Svanetia

Aamiaisen nautittuamme lähdemme vaellusretkelle vuoristoon, Bechon alueelle, jossa on hienoja vesiputouksia. Shdugran vesiputoukselle pääsee jalkaisin 2–3 tunnissa. Koska putous sijaitsee Bechon kyläyhteisössä, kutsutaan sitä joskus myös Bechon vesiputoukseksi. Polku on helppoa nousua.

Halukkaille järjestetään lisämaksullinen retki nelivetoautoilla Ushgulin kylään, joka on yksi Ylä-Svanetian Unescon maailmanperintökohteista. Sinne on matkaa noin 45 kilometriä, mutta huonon tien vuoksi aikaa retkeen menee pari-kolme tuntia. Ushgulissa tulee tunne, että aika on pysähtynyt täysin. Noin 2200 metrin korkeudella sijaitseva kylä on eristäytynyt ja koostuu neljästä pienemmästä yhteisöstä, joissa asuu noin 70 perhettä (suunnilleen 200 henkilöä). Alueella toimii pieni kyläkoulu. Lumi peittää Ushgulin alleen 6 kuukautta vuodesta, ja sinne johtava tie Mestiasta on usein suljettu huonojen keliolosuhteiden vuoksi. (Retken hinta on noin 50 €/auto.)

Yöksi palaamme Mestiaan.

Päivä 5: Takaisin Kutaisiin

Syötyämme aamiaisen jätämme Mestian taaksemme ja lähdemme paluumatkalle Kutaisin alueelle. Matkan varrella tutustumme vaikuttavaan Martvil-kanjoniin. Majoitumme Kutaisissa tai sen lähistöllä.

Päivä 6: Bordzomi

Aamiaisen jälkeen käymme katsomassa Okatse-kanjonia ja vesiputouksia. Sieltä jatkamme matkaa edelleen Bordzomiin (160km). Mineraalivedestään tunnettu Bordzomin kylpyläkaupunki sijaitsee Keski-Georgian alueella. Se oli kauan sitten Romanovin tsaariperheen suosiossa ja Neuvostoliiton aikana venäläisten lempimatkakohteita.

Yövymme Bordzomissa.

Päivä 7: Akhaltsikhen linnoitus ja kallioluostari Vardzia

Lähdemme aamiaisen jälkeen Vardziaan, jossa vierailemme uskomattomassa luolaluostarissa. Vardzian luostari on hakattu kallioon 1100–1200-luvuilla, mutta laajemmalla alueella luolia on aina 700–800-luvuilta 1400–1500-luvuille. Alunperin Vardzian luolasto oli linnoitus, mutta vuonna 1186 Georgian kuningatar Tamar muutti sen luostariksi. Jotkut luolista ovat jopa 500 metriä pitkiä, ja niissä on ollut mm. alkeellinen viemäröintijärjestelmä.

Vardzian luostari sijaitsee noin 60 km päästä Akhaltsikhen kaupungista, jossa myös vierailemme. Yöksi palaamme Bordzomiin.

Päivä 8: Sighnaghi

Aamiaisen jälkeen matkaamme 1500 asukkaan Sighnaghiin, joka on yksi Georgian pienimmistä kaupungeista ja joka tunnetaan maisemistaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Majoitumme ja syömme omakustanteisen lounaan.

Sighnaghi sijaitsee keskellä Georgian hedelmällisintä viinialuetta, ja siellä pääseekin nauttimaan sekä viineistä että ruoasta. Kauneudessaan Sighnaghi muistuttaa italialaista pikkukaupunkia: kapeine mukulakivikatuineen, suloisine pastellinvärisine taloineen ja pitsiparvekkeineen se tarjoaa romantikoille paljon ihasteltavaa. Vinkki: kaupungissa toimii myös 24/7 avioliiton rekisteröintipalvelu!

Päivä 9: Kvareli

Syötyämme aamiaisen lähdemme Kvareliin (50 km), pieneen 7500 asukkaan kaupunkiin Georgian koillisosassa. Se on Kakhetin viinialueen keskus ja tunnettu omasta viinilajikkeestaan Kindzmaraulista. Käymme viinitilalla ja Kvarelin (Gvirabin) viinitunnelissa. Meille on varattu viininmaistelu, ja halukkaat voivat myös osallistua churchkhelan tekoon. Nämä makeat puikot näyttävät kynttilöiltä mutta maistuvat Snickersiltä!

Kvarelista jatkamme Tbilisiin (140km) ja majoitumme siellä hotelliin. Yhteisen, omakustanteisen illallisen jälkeen jää vielä hieman vapaata aikaa nauttia kaupungin tunnelmasta.

Päivä 10: Paluu Suomeen

Jätämme jäähyväiset upealle Georgialle ja lähdemme kotimatkalle unohtumattomien muistojen kanssa.


JuriS Travel pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja varaa oikeuden muuttaa esitetietoja, hintoja ja sopimusehtoja.