Kamtsatka – Tulen, karhun ja lohen maa

Kamtsatka- Tulen, karhun ja lohen maa

Tämän vaellusretken aikana vierailemme ainutlaatuisilla Mutnovskyn ja Avachinskyn aktiivisilla tulivuorilla, joita pidetään Kamtsatkan kauneimpina. Lisäksi näemme maailman ihmeeksi lukeutuvan Geysirien laakson. Teemme meriretken Avachan lahdella ja Tyynellä valtamerellä, jonka aikana on mahdollista nähdä Kamtsatkan alueen suurimpia merilintujen pesiä. Melomme myös Bystraya-joella, joka virtaa vuolaana mahtavien vuorien välissä. Tällä matkalla pääsemme tutustumaan Kamtsatkan villiin luontoon, mm. sen karhuihin, lohikaloihin ja lintuihin.     

Katso  Kamtsatka slideshowKamtsatka video ja kuvat

Ohjelma toteutetaan kun lähtijöitä on riittävästi. Tervetuloa mukaan! Voit vaikuttaa matkustuspäivämäärään.  

Ohjelma

Päivä 1 Lento HKI-Moskova-Petropavlovsk 

Päivä 2 Saavumme lentokentälle, kuljetus Petropavlovsk-Kamtsatkiin (20 km). Majoittuminen hotelliin, lepoa, kaupunkikävely.

Päivä 3 Meriretki Avacha-lahdella. Näemme merilintujen pesiä “Babushkin Kamen (Mummon kivi)” ja “Tree Brata (Kolme veljestä)”-nimisillä saarilla.Lyhyt käynti Tyynellä Merellä sijaitsevalla Starichkov-saarella.  Merikalastusta. Mahdollisuus nähdä hylkeitä näiden lisääntymisalueella, sekä valaita ja delfiinejä. Illalla siirtyminen maastoautoilla Mutnovsky-vuorelle (100km). Leirin pystyttäminen. Yöpyminen teltoissa.  

Päivä 4 Nousu Mutnovsky-tulivuoren kraaterille (2323m). Näemme aktiivisia fumaroleja, mutakraatereita ja kraatterijärviä. Mutnovsky-tulivuoren kraateri on yksi kauneimmista vulkaanisista ilmiöistä Kamtsatkalla.  Jyrkät, jäätikköiset seinämät ympäröivät avaraa ja syvää kraateria. Nousu vie aikaa 8-10 tuntia. Jos nousu käy raskaaksi, on taas mahdollista palata leiriin. Yö teltoissa. 

Päivä 5 Retki Gorely-vuorelle (1829m), jossa kävelyä kivettyneessä laavavirrassa ja tuhkakentillä. Näemme 3 kraatterijärveä. Retki kestää 8 tuntia. Siirtyminen matkailu- ja virkistyskeskus Paratunkaan. Majoittuminen kahden hengen huoneissa, lepoa ja uintia Thermal Span kuumissa lähteissä                     

Päivä 6 Vapaata. Halutessasi, voimme järjestää helikopteriretken geysir-laaksoon, johon kuuluu lento Karymskyn (1486m) ja Maly Semyachik (1560m) tulivuorten ympäri ja kävelyä laaksossa. Tätä laaksoa ei voi verrata mihinkään muuhun kohteeseen maapallolla. Laaksossa on yli 20 suurta geysiriä, joilla on kullakin oma kuvaava nimensä, mm. Velican (Jättiläinen), Zhemchuzhny (Helmi), Sakharny (Sokeri), Troinoi (Kolmoset), Maly (Pieni) ja Bolshoy (Suuri). Osa kuumista lähteistä nostaa vesipatsaan ilmaan joka 10-12 minuutti, jotkut 4-5 tunnin välein. Höyryävä maa, tulikuumat lähteet, rinteiden uskomattomat värit, sekä puiden ja ruohikon ylenpalttinen vehreys piirtävät silmien eteen lumoavan näkymän. Syömme lounasta laaksossa.  

Illalla siirrymme maastoautoilla 45km:n matkan Avachinsky-tulivuorelle. Majoittuminen leirintäkeskukseen, huoneessa 4-10hkl. 

Päivä 7 Nousu Avachinsky-tulivuorelle (2749m). Vuorelta on häkellyttävät näkymät etelän suuntaan Petropavlovsk-Kamchatskiin, Elizovoon, Avacha-joen laaksoon ja Avacha-lahdelle, sekä Vilyuchinskyn, Mutnovskyn and Gorelyn tulivuorille. Pohjoisessa avautuvat näkymät Nalychevo -joen laaksoon ja Zhupanovskyn ja Dzenzurin tulivuorille. Koryak-vuoren mahtava kartio nousee lännessä. Kiipeäminen vie noin 6-8 tuntia. Jos nousu osoittautuu raskaaksi, on mahdollisuus palata takaisin leiriin. 

Päivä 8 Patikointia Koryaksky-tulivuoren rinteillä, sekä patikka “Kameli”-nimiselle vuorelle (4-5 tuntia). Siirtyminen Petropavlovsk-Kamtsatkiin.

Päivä 9 Siirtyminen autoillaBystraya-joelle (120 km). Melontaa kumiveneillä jylhien vuorten välisissä kanjoneissa, joissa on myös joitain koskia. Melonta on täysin turvallista myös kokemattomille melojille. Luonto ympärillä on lähes koskematonta. Illalliseksi nautitaan nuotiolla valmistettua kalakeittoa. Yöpyminen teltoissa.

Päivä 10 Melontaa Bystraya-joella (kaksi koskea). Päivän aikana on mahdollisuus kalastukseen, sekä lintujen ja monien muiden eläinlajien bongaukseen. Jos meitä onnistaa, saatamme nähdä myös karhun tai kuningasmerikotkan.

Nämä yllätykset tekevät melontapäivästä mielenkiintoisen. Yöpyminen teltoissa.

Päivä 11 Melontaa Bystraya-joella (yksi koski). Paluu autoilla takaisin Paratunka-keskukseen (180 km). Majoittuminen. Peseytymistä, uimista ja lepoa.

Päivä 12 Käynti kalamarkkinoilla. Matkamuisto-ostoksia. Lähtö lentokentälle. Lento Suomeen. 

Hinta

Matkan hinta  on 2550 e/ henkilö.

Yhden hengen huoneen lisämaksu on 350 e.

Helikopterilento Geisir-laaksoon ja Uzon-tulivuoren kalderalle maksaa noin 750 e. (kesän 2017 hinta). Lento maksetaan vasta ennen retkeä, koska se toteutetaan vain sään salliessa.

Min. osallistujamäärä 4 hlö.  

Hinta sisältää: 
 1. Kolme ateriaa päivittäin koko matkan ajan 
 2. Oppaan palvelut koko matkan ajan
 3. Kokki mukana koko matkan ajan
 4. Tulkkauspalvelut koko matkan ajan 
 5. Leiriytymiseen ja retkillä tarvittavat, ei-henkilökohtaiset varusteet (esim. teltat, kumiveneet) 
 6. Kuljetukset (bussi, maastoauto, kuorma-auto) 
 7. Majoittuminen hotellissa ja retkeily- ja virkistyskeskuksessa 
 8. Viisumin rekisteröintimaksu
 9. Meriretki Avacha-lahdella. 
Hinta ei sisällä: 
 1. Lentoliput (ostetaan yhdessä tai annettujen ohjeiden mukaan)
 2. Viisumi Venäjälle (voit hankkia JuriS Travelin kautta)
 3. Vakuutukset (jokaisella oma matkavakuutus)
 4. Ruokailut ravintoloissa, kahviloissa, juomat, tuliaiset 
 5. Helikopteriretki geysir-laaksoon 

Lisätietoa ja varaukset

sales(at)juristravel.fi. Varaa matkasi ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

JuriS Travel pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja varaa oikeuden muuttaa esitetietoja, hintoja ja sopimusehtoja. 

Matkan aikana on mahdollista käyttää satelliittipuhelinta erillistä korvausta vastaan.

Varusteet

Tässä on esimerkkilista tavaroista, jotka olisi syytä ottaa mukaan. Jokainen voi suunnitella itse oman varustuksensa tämän listan pohjalta. Lentokoneeseen voi ottaa 20 kg matkatavaraa ruumaan ja 10 kg käsimatkatavaraa. Ohjelma sisältää jokiosuuksia, joiden aikana on todennäköistä kastua. Siksi vedenpitävät vaatteet ja/tai vaihtovaatteet ovat välttämättömiä.

1)    rinkka ja sen suoja
2)    pienempi rinkka tulivuorille nousuja varten 
3)    makuupussi ja -alusta 
4)    Gore-tex -vaelluskengät  (tai kumisaappaat) 
5)    säärisuojat 
6)    vaihtojalkineet
7)    sandaalit tai neopreeni-tossut 
8)    neopreeni-hanskat pitopinnalla.
9)    käsineet 
10)    vedenpitävät päällysrukkaset
11)    henkilökohtaiset hygienia- ja peseytymistarvikkeet
12)    vedenpitävä pussi (dokumenteille)
13)    veden- ja tuulenpitävä takki
14)    aluskerrasto
15)    villapusero tai fleece 
16)    sukat
17)    uimapuku
18)    päähine
19)    aurinkolasit 
20)    aurinkovoide
21)    huulirasva
22)    kiipeilysauva(t) 
23)    henkilökohtaiset lääkkeet (Oppaalla on ensiapupakkaus.)
24)    hyttyskarkote, hyttysverkko
25)    kamera
26)    puukko
27)    termospullo
28)    kalastusvälineet (oman kiinnostuksen mukaan) 
29)    otsalamppu