A view in Burana Kyrgyzstan

Kazakhstan ja Kirgisia

Kauniit Kazakshtan ja Kyrgyzstan

Tämä matka koostuu näiden kahden maan kauneimmista kohteista. Käymme muun muassa Issyk Kul -järvellä, joka on Keski-Aasian suurin alppijärvi, sekä Son Kul -järvellä, jossa voimme tavata ihka oikeita paimentolaisia. Lisäksi meillä on upea ratsastusretki salaperäiselle ja esteettömälle Kel Suu -järvelle, koskenlaskua jännittävällä Chon Kemin -joella, vaellusta Ala Archassa, Altyn Arshanin sekä Jeti Oguzin rotkoissa. Matkan aikana tutustumme historiaan vierailemalla Burana-kaupungissa ja Tash Rabat – Silk Road silkkitiellä. Tämän lisäksi käymme tapaamassa kotkametsästäjä Bokonbaevon kylässä ja osallistumme huopamattonäyttelyyn Kochkorin kylässä!
 
Tämä matka on täynnä kiehtovia näkymiä, korkeita vuoristoja, kauniita maisemia sekä tietenkin koemme lämmintä vieraanvaraisuutta!

Seuraava matka

Seuraava matka 22.6.2020

Ohjelma Kazakhstan ja Kyrgyzstan

Lumoavia luonnonihmeitä, Kirgisia ja Kazakstan

Tällä Keski-Aasian aktiivisella lomalla, sukellamme pää edellä kahden mykistävän nomadien maan kauneimpiin maisemiin. Pääsemme seuraamaan läheltä paimentolaisten elämää ja tutustumme heidän erikoiseen elämäntapaansa. 

Kotkanmetsästäjät ja ratsumiehet ovat hyvin vieraanvaraisia ja kutsuvat mielellään kaikki mukaan, joten saamme käsityksen heidän elämäntavastaan ja pääsemme tutustumaan heihin lähemmin, katsomaan heidän asumuksiaan sekä maistamaan paikallisia herkkuja. 

Kevyttä retkeilyä laaksoissa, uintia Issyk-Kul-järven kristallinkirkkaassa vedessä, sekä kanjonien legendoja ja salaisuuksia. Koskenlasku maalauksellisella Chon Kemin-koskella on myös kokemus, joka ei hevillä unohdu. 

Syvennymme maan kiinnostavaan historiaan ja käymme tutustumassa paikallisväestöön pääkaupungeissa, vilkkailla toreilla ja viihtyisissä pikkukaupungeissa.

Kazakstan ja Kirgisia ovat samankaltaisia, mutta toisaalta täysin erilaisia, joista piirtyy lumoavat elinikäiset muistot. Matka on täynnä kiehtovia majesteettisia näkymiä, korkeita vuoristoja, kauniita maisemia sekä tietenkin koemme lämmintä vieraanvaraisuutta!

Päivä 1: Lento Suomesta Keski-Aasian sydämeen Almatyyn 22.6
Kokoonnumme Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lento Helsinki-Istanbul klo 12.45 – 16.15. Jatkoyhteys Kazakstanin pääkaupunkiin Bishkekiin klo 20.20-04.35.

Päivä 2: Almaty, Euroopan ja Aasian välimuoto 23.6

Paikallisopas on lentokentällä vastaanottamassa meidät ja kuljetus hotellille. Aikainen Check in aamupala ja lepäilyä aamupäivä. 

Almaty (entinen Alma-Ata), on Kazakstanin suurin kaupunki Tienšan-vuoriston juurella. Asukkaita kaupungissa on yli 1,2 miljoonaa. Aloitamme kaupunkikiertoajelulla, jonka ensimmäinen kohde on Green basaar. Jatkamme Panfilov puistoon, joka on yksi kaupungin vanhimmista puistoista. Puistossa sijaitsee yksi maailman kauneimmista puurakennuksista – Zenkovin puinen ortodoksikatedraali. Kierrettyämme kaupunkia, vierailemme urheilijakansan neuvostoikonissa, Medeon luistelustadionilla.  Seuraava kohde on Kok-Toben kukkula, jossa sijaitsee maailman korkein tv-torni. Ajamme kukkulalle maalauksellista vuoristotietä. Kok-Toben puistossa voimme kävellä puiston mutkittelevilla poluilla, näköalatasanteella ihailla kaupungin upeaa panoraama siluettia ja pistäytyä matkamuistomyymälässä. Kiertoajelu päättyy lyhyeen Almaty-köysiratalaskuun kukkulalta kaupungin keskustaan. Kuljetus hotellille.

Päivä 3: Almaty – Charynin kanjoni – Kolsai – Saty 24.6

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Charyn kanjonia. Pysähdymme Temerlik-joella, jossa retki ja piknik. Temirlikissa on ainutlaatuinen paikka, jossa harvinaiset Sogdia-tuhkapuun jäännöslajit kasvavat. Charyn-kanjoni on ainutlaatuinen luonnonmuodostus ja maisemat ovat vaikuttavat: punaisia hiekkakivivuoria ja eroosion kuluttamia jokilaaksoja sekä aavikkoa.

Jäämme tutustumaan kokonaisuuteen yllättyen luonnon mielikuvituksesta. Kanjoni kulkee pitkin Tienšan-vuoristoa ja muistuttaa Pohjois-Amerikan Colorado-joen Grand kanjonia. 

Ihastelemme lähemmin aluetta, jota kutsutaan myös nimellä Linnalaakso, koska sen hiekkakivitornit muistuttavat linnaa. Matkustamme yöksi pieneen Saty nimisen kylään, jonka ystävälliset asukkaat vastaanottavat tervetulleeksi yhteisöönsä. Päivällinen ja yöpyminen vierastalossa.

Päivä 4: Saty – Kegenin raja – Karakol 25.6.

Kazakstanissa on upeita vuoristojärviä, joista tutustumme Pohjoisen Tien-Shanin helmiin, Kolsoy järvien luonnonpuistoon. Aamiaisen nautittuamme ajamme satumaiselle järvelle vuoristomaisemineen. Patikoimme järveltä toiselle. Retkilounas. Kolsai-järvet – “Pohjoisen Tien-Shanin helmet” – ovat usean perättäisen turkoosininisien järvien ryhmä.

 Kalkkikivi on tehnyt vedestä kirkkaan sinivihreää ja värit hehkuvat auringonvalossa niin, että näky on ennemminkin karibialaiselta laguunilta kuin järviltä Keski-Aasian vuoristossa.  Yhdestä järvestä nousee mm. uponnut metsä, jonka vuorikuusten neulamaiset kärjet näkyvät pinnalla, kuin kummistulaivojen mastot. Vuoristoinen alue tarjoaa hyviä retkeilymahdollisuuksia ja upeita maisemia. Kolmen järven välinen pystysuora pudotus on noin 700 metriä. Muutaman kilometrin kävely vuoristopolkuja pitkin kannattaa. Järvien vesi on kylmää ja puhdasta ja siellä viihtyy kirjolohi, joka elää vain juoksevassa tai lähdevedessä. Ympäröivillä vuorilla voimme nähdä vuorikauriita, susia, jopa karhuja. Jatkamme Kegenin rajalle kohti Kirgisiaa. Yöpyminen Karakolissa.

Päivä 5: Karakol – Jeti Oguz 26.6

Tänään ajamme kohti Jeti Oguzin laaksoa, joka on kuuluisa punaisista kallioistaan. joita kutsutaan seitsemäksi häräksi. Aikaa vaellukselle, eläinten tarkkailulle ja valokuvaukselle. Ehdimme halutessamme nousta kukkulan huipulle (20 minuuttia). Paimentolaiset saattavat innostua tarjoamaan meille Kumis- juomaa, miedosti alkoholipitoinen fermentoitu tamman maito. Yövymme aidoissa paimentolaisten jurtissa, huopateltoissa.

Päivä 6: Jeti Oguz – Issyk Kul eteläranta – Barskaun – Tamga 27.6

Aamupäivällä on vapaata aikaa ja lepäilyä jurtaleirimme läheisyydessä. Rohkeasti mahdollisuus tavata todellisia paimentolaisia. Paimentolaiset siirtyvät karjansa kanssa kesäksi vuorille. He vaihtavat laidunpaikkaa hyvien niittyjen perässä kuukausittain. Jurttien (huopateltan) kokoaminen ja purkaminen on nopeaa, kestää vain tunnin, joten siirtyminen laitumelta laitumelle sujuu näppärästi. Leirilounaan jälkeen siirrymme Tamgan kylään. Tällä kertaa ajamme Issyk Kul -järven etelärantaa. Issyk Kul on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi, joka ei kuumien lähteiden ansiosta jäädy edes talvella. Järven pinta on 1 607 metriä merenpinnan yläpuolella ja sen pituus on 180 kmTämä on loistava tilaisuus nähdä koko järvi. Matkalla pysähdymme Barskaunin solassa, jossa mieleenpainuvien maisemien lisäksi on useita eri kasvi- ja eläinlajeja. Barskaun on tunnettu sen upeista vesiputouksista, joille patikoimme. Ensimmäinen kosmonautti Juri Gagarin vieraili täällä usein. Hänen muistoksi on alueelle pystytetty muistomerkki. Kotimajoitus. 

Päivä 7: Tamga – Kochkor – Son Kul 28.6

Tänään ajamme Kochkorin kylään. Matkalla pysähdymme Fairy Tale-kanjonilla. Se on upea paikka, jossa punaisen hiekan muodostumat valloittavat katsojansa. Kävelemme tämän solan läpi ja rentoudumme Issyk-Kulin esteettisessä luonnon harmoniassa. Varjellaksemme luontoa, keskitymme askeleisiimme ja ihastelemme Luojan luomaa. Issyk Kulin jälkeen pidämme tauon Bokonbaeva-kylässä, jossa tapaamme paikallisen kotkanmetsästäjän. Hän metsästää jäniksiä ja kettuja kotkien avulla, joka on paimentolaisten perinteinen metsästystapa. Kochkorkan kylässä tapaamme perheen, joka näyttää meille, miten kansallisia villahuopamattoja valmistetaan. Lounaan jälkeen aloitamme matkan Kirgisian toiseksi suurimmalle, – Son Kul -järvelle. Järvi on vuorten ympäröimä ja se on Kirgisian korkein alppijärvi, joka sijaitsee 3013 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Jurttamajoitus.

Päivä 8: Son Kul – 33 Parrot- väylä – Kochkor 29.6

Aamiaisen jälkeen meillä on vapaa-aikaa Son Kul -järvellä, voidaksemme tutustua luontoon. Voimme valinnaisesti lisämaksusta vuokrata hevosen, tai vain rentoutua ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä. Aikaa on varattu myös seurusteluun paimentolaisten kanssa, jotta heidän elämäntapansa tulisi tutuksi. Leirilounaan jälkeen ajamme Kochkorin kylään, joka sijaitsee aivan solan toisessa päässä. Ajo Kochkoriin tapahtuu hämmästyttävän 33 Parrot Pass vuoristoväylän kautta. Kotimajoitus. 

Päivä 9: Kochkor – Chon Kemin – Bishkek 30.6

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Kirgisian pääkaupunkia Bishkekiä. Matkanvarrella on vuorossa koskenlaskua maalauksellisella Chon Kemin-koskella. Tämä joki on erittäin suosittu koskenlaskua harrastavien ihmisten keskuudessa ja sopii myös aloittelijoille. Koulutettu henkilökunta perehdyttää hyvin ja itse koskenlasku kestää n. tunnin. Valmisteluihin on varattu n 40 minuuttia. Koskenlasku on ikimuistoinen. Tämän jälkeen ajamme Hawaii-ravintolaan lounaalle. Ravintola sijaitsee kauniin lammen rannalla. Sitten jatkamme Bishkekiin. Matkan varrella vierailemme Burana-tornissa (1200-luvun minareetti) ja Balbalsin (kivisotureiden) ulkoilmamuseossa. Hotellimajoitus. 

Päivä 10: Biškek – Ala Archa – Biškek 1.7

Aamulla vierailemme Ala Archa -solassa, joka on luonnonpuisto. Neuvostoliiton aikana vain V.I.P. statuksella oli lupa käyskennellä täällä. Ala Archa-sola on Tien Shan -vuoriston jatke ja sinne on Bishkekistä matkaa vain 45km. Lyhyt patikkapolku kannattaa, nähdäksesi upean panoraamanäkymän solaan. Jälkeenpäin palaamme Bishkekiin opastetulle kiertoajelulle. Se sisältää vierailun Pobeda-aukiolla (Voiton aukio), Duboviy-puistossa (Oak-puistossa), Central (keski)-Ala-Too-aukiolla, Old Square (vanhalla aukiolla), Kansallisessa Filharmoniassa ja monissa muissa kiinnostavissa paikoissa. Vierailemme myös paikallisessa bazarissa, jos aikaa riittää.

Päivä 11: Biškek -Kotiinpaluu 2.7

Varhainen aamupala, kuljetus lentokentälle, lento Istanbulin kautta Helsinkiin klo 10:40. Saavumme Helsinkiin klo 18:05

Hinta: 1499 EUR

Palvelu sisältää:

– Kuljetukset Kirgisiassa ja Kazakstanissa
– Majoitus, aamupalalla:

Almaty – «Kazakstan» Hotelli 3 * /

Saty -kotimajoitus

Karakol  – «Myhotelkarakol» Hotelli 3 * /

Jeti Oguz – jurtat / huopateltat (4 henkilöä yhdessä)

Tamga – kotimajoitus

Poika Kul – Yurts, “Nomad’s Dream” -leiri (4 henkilöä yhdessä)

Kochkor – kotimajoitus

           Bishkek – “Discovery” 3

– Englanninkielinen opas
– Kaikkien museoiden sisäänkäynnit
– Kivennäisvesi kiertueen aikana
– Koskenlasku Chon Keminissä (1 tunti)

Palvelu ei sisällä:

– Lentoliput
– Aterioita
– Yhden hengen huonetta
– Matkavakuutus
– Viisumi ja viisuminhaku

Tilaa: sales @ juristravel.fi